Veiligheidscoördinatie


Het uitvoeren van de taak van veiligheidscoördinatie is meer dan enkel wat “documenten” opstellen. De bedoeling is te zorgen voor een goede coördinatie tussen de verschillende aannemers op het gebied van veiligheid. Enkel door regelmatig op de werf aanwezig te zijn kan de coördinator de veiligheid ook effectief verhogen.

Om voor jouw project een juiste prijs op te stellen kan je best even contact met me opnemen. De veiligheidscoördinatie wordt altijd in combinatie met de
EPB-verslaggeving aangeboden.

Hieronder vind je alvast een antwoord op enkele veel gestelde vragen. 

Wanneer is een veiligheidscoördinator verplicht ?

De tussenkomst van een veiligheidscoördinator is verplicht voor alle bouwplaatsen waar meer dan één aannemer aan het werk zal zijn, zelfs al komen deze annnemers nooit gelijktijdig op de werf.

Zelfstandigen en nutsbedrijven (die bijvoorbeeld de waterleiding komen aansluiten) worden ook als aannemers beschouwd.

Deze regeling is zowel van toepassing bij nieuwbouw als bij renovatiewerken.

Wat doet de veiligheidscoördinator ?

  • Opmaken van een Algemeen en specifiek veiligheids- en gezondheidsplan (V&G-plan) met aanbevelingen en adviezen die eigen zijn aan de betreffende werf en aan de werfomgeving.
  • Openen van het coördinatiedagboek (CD-boek) met daarin alle correspondentie en documenten betreffende veiligheid en gezondheid (verslagen, e-mails, brieven...).
  • Uitvoeren van het afgesproken aantal werfbezoeken en de bijbehorende werfverslagen maken.
  • Openen van het postinterventie dossier (PID) met aanbevelingen en adviezen gegeven in verband met het veilig gebruiken en onderhouden van een gebouw. Dit dossier hoort bij het gebouw te blijven zolang als het gebouw bestaat. M.a.w. als het gebouw van eigenaar verandert, moet dit dossier worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Hoeveel kost de veiligheidscoördinatie ?

  • Neem even contact op met me. De prijs is afhankelijk van jouw woonplaats, de complexiteit en de combinatie met eventueel ander opdrachten die ik dien uit te voeren. Prijzen vanaf 400 EUR excl. BTW.
  • De veiligheidscoördinatie wordt enkel aangeboden in combinatie met EPB-verslaggeving.  
     

Meer informatie en een brochure vind je terug op deze link

 

Contacteer Peter Engelen vrijblijvend voor bijkomende info of offerte.
 
Bekijk ook onze promoties !!!

 
 
design by