Elektrische keuring

De elektriciteitskeuring bij woongebouwen heeft tot doel de veiligheid van personen te garanderen en de kans op lichamelijk letsel of brand door een slecht werkende installatie tot een minimum te herleiden.​

Wanneer is een keuring verplicht ?

  • Bij verkoop van een woning met een elektrische installatie gekeurd vòòr 1 oktober 1981 of waarvan het elektrisch keuringsattest niet meer voorhanden is
    (verloren gegaan, niet overgedragen bij de vorige verkoop)
  • Wanneer het keuringsattest ouder is dan 25 jaar moet de keuring opnieuw worden uitgevoerd
  • Bij een indienststelling van een nieuwe installatie.
  • Een uitbreiding en/of wijziging van de installatie.
  • Bij een tijdelijke installatie (o.a. werfkasten).
  • Bij een verzwaring van de aansluiting

Wat bij verkoop van een woning?

In geval van een verkoop van een woning is het de verkoper die de keuring moet aanvragen en de kosten hiervoor moet dragen. Bij een positieve controle wordt dit vermeld in de akte. Bij een negatieve controle moeten de opmerkingen binnen de 18 maanden na het ondertekenen van de akte bij de notaris in orde gebracht worden door de koper en moet een herkeuring aangevraagd worden.

Of het verslag nu positief of negatief is, de verkoop kan sowieso doorgaan. De opmerkingen worden weergegeven in codes waarvan de uitleg op de achterzijde vermeld staat.

Laat uw elektrische keuring uitvoeren

Een elektrische keuring in de regio Limburg –Antwerpse Kempen kost 135 euro incl. BTW.
Dit is de prijs als de installatie bestaat uit 1 teller (nacht + dag is ook 1 teller) wat in 95% van de keuringen het geval is.