EPC gemeenschappelijk delen

Vanaf 2022 zal ook een EPC beschikbaar moeten zijn voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw

EPC gemeenschappelijke delen

Het EPC bij verkoop en verhuur van woningen en appartementen is al meer dan tien jaar verplicht.

Vanaf 2022 zal ook een EPC beschikbaar moeten zijn voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw. Deze verplichting staat los van verkoop en verhuur. Het EPC van de gemeenschappelijke delen kan al opgemaakt worden vanaf 2020!

Voor nieuwbouwappartementen gaat de verplichting in 10 jaar na het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning.

Om de energiescore nog gunstiger te kunnen opstellen download onze aanstiplijst. Deze aanstiplijst is erkend door het Vlaams Energieagentschap (VEA). 

De bedoeling is om vooraf zoveel mogelijk geldige informatie te verzamelen. Indien jullie zouden beschikken over bouwplannen, lastenboek, facturen van isolatie, vernieuwde beglazing, zonnepanelen … enz. gelieve deze dan zeker klaar te leggen.

Ervaring is een voordeel

Sinds de invoering in 2008

Epc&Energiebureau maakt al EPC's sinds de invoering in 2008 verspreid over Limburg en de Antwerpse kempen. Wat ons uw uitgelezen aanspreekpunt voor het afleveren van deze energieattesten maakt.

Goede energetische waarde

We zullen steeds tot het uiterste gaan om de woning een zo goed mogelijke energetische waarde te bezorgen!

De tijd die je verdiend

Wij nemen onze tijd om uw energieprestatiecertificaat op een degelijke manier met professioneel materiaal (digitale glasdiktemeter, coating detector, laser warmtecamera ter info) op te stellen.

Binnen 3 dagen je EPC

Afspraken kunnen doorgaans van maandag tot zaterdag plaatsvinden. Het energiecertificaat wordt binnen maximaal drie werkdagen na het plaatsbezoek opgesteld.

Altijd bereikbaar

Wij zijn ook iedere werkdag en weekend telefonisch bereikbaar tot 21 uur.

Elektrische keuring

Tegelijkertijd met het EPC kunnen wij voor u een elektrische keuring uitvoeren voor de verkoop van de woning. U hoeft dus geen extra afspraak te maken en speciaal thuis zijn om de keurder van de elektriciteit te ontvangen. Wij bieden hiervoor een promotiepakket EPC + elektrische keuring aan.

Laat uw EPC opmaken

Als je je woning wenst te verkopen of te verhuren, kan je het nodige energieprestatiecertificaat laten opstellen.​