EPC niet residentieel

Vanaf 2020 zal ook bij de verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen verplicht een EPC aanwezig moeten zijn.

Verplichtingen vanaf 2020

Vanaf 2020 zal ook bij de verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen verplicht een EPC aanwezig moeten zijn. Voorbeeldgebouwen die vanaf 2020 over dit EPC zullen moeten beschikken zijn kantoren, handelsruimten, horecazaken, praktijkruimten, B&B ’s en andere niet-residentiële bestemmingen.

Met dit nieuwe EPC wil men aandacht geven aan een belangrijke gebouwengroep waar nog veel energiewinst te halen is. Vlaanderen streeft naar een energiezuinig gebouwenpark tegen 2050, zowel op de woningmarkt als bij de bedrijven en organisaties.

Wat is een klein niet-residentieel gebouw?

Onder een klein niet-residentieel gebouw verstaan we: “een gebouweenheid met niet-residentiële en niet-industriële bestemming met een vloeroppervlakte die niet groter is dan 500 m² en waarbij het aaneengesloten geheel van niet-residentiële gebouweenheden binnen eenzelfde gebouw, waarvan de gebouweenheid deel uitmaakt, een vloeroppervlakte heeft die niet groter is dan 1000 m²”.

Om de energiescore nog gunstiger te kunnen opstellen download onze aanstiplijst. Deze aanstiplijst is erkend door het Vlaams Energieagentschap (VEA). 

De bedoeling is om vooraf zoveel mogelijk geldige informatie te verzamelen. Indien jullie zouden beschikken over bouwplannen, lastenboek, facturen van isolatie, vernieuwde beglazing, zonnepanelen … enz. gelieve deze dan zeker klaar te leggen.

Ervaring is een voordeel

Sinds de invoering in 2008

Epc&Energiebureau maakt al EPC's sinds de invoering in 2008 verspreid over Limburg en de Antwerpse kempen. Wat ons uw uitgelezen aanspreekpunt voor het afleveren van deze energieattesten maakt.

Goede energetische waarde

We zullen steeds tot het uiterste gaan om de woning een zo goed mogelijke energetische waarde te bezorgen!

De tijd die je verdiend

Wij nemen onze tijd om uw energieprestatiecertificaat op een degelijke manier met professioneel materiaal (digitale glasdiktemeter, coating detector, laser warmtecamera ter info) op te stellen.

Binnen 3 dagen je EPC

Afspraken kunnen doorgaans van maandag tot zaterdag plaatsvinden. Het energiecertificaat wordt binnen maximaal drie werkdagen na het plaatsbezoek opgesteld.

Altijd bereikbaar

Wij zijn ook iedere werkdag en weekend telefonisch bereikbaar tot 21 uur.

Elektrische keuring

Tegelijkertijd met het EPC kunnen wij voor u een elektrische keuring uitvoeren voor de verkoop van de woning. U hoeft dus geen extra afspraak te maken en speciaal thuis zijn om de keurder van de elektriciteit te ontvangen. Wij bieden hiervoor een promotiepakket EPC + elektrische keuring aan.

Laat uw EPC opmaken

Als je je woning wenst te verkopen of te verhuren, kan je het nodige energieprestatiecertificaat laten opstellen.​