Het opmaken van EPC

Als je je woning wenst te verkopen of te verhuren, kan je het nodige energieprestatiecertificaat laten opstellen.

Het EPC

Het energieprestatiecertificaat (EPC) voor verkoop en verhuur
(energetische kwaliteit) van de woning aan de hand van een EPC-score.

Op die manier krijgt men een idee over de energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid van een woongebouw. De energiescore houdt geen rekening met verbruiksgegevens, maar komt tot stand door rekening te houden met de gebruikte materialen, de isolatiewaarden van de verliesoppervlakken (dak, muur, vloer, ramen en deuren) en de installaties voor ruimteverwarming, sanitair warm water en ventilatie. 

 

Erkend door het Vlaams Energie Agentschap

Het EPC moet beschikbaar zijn vanaf het moment dat de woning te koop of te huur wordt aangeboden en heeft een geldigheid van 10 jaar!

Epc&Energiebureau is erkend door het Vlaams Energie Agentschap (VEA) als energiedeskundige type A en kan u op een professionele wijze voorzien van het verplichte energieprestatiecertificaat (EPC) tegen een scherpe en correcte prijs.

Om de energiescore nog gunstiger te kunnen opstellen download onze aanstiplijst. Deze aanstiplijst is erkend door het Vlaams Energieagentschap (VEA). 

De bedoeling is om vooraf zoveel mogelijk geldige informatie te verzamelen. Indien jullie zouden beschikken over bouwplannen, lastenboek, facturen van isolatie, vernieuwde beglazing, zonnepanelen … enz. gelieve deze dan zeker klaar te leggen.

Ervaring is een voordeel

Sinds de invoering in 2008

Epc&Energiebureau maakt al EPC's sinds de invoering in 2008 verspreid over Limburg en de Antwerpse kempen. Wat ons uw uitgelezen aanspreekpunt voor het afleveren van deze energieattesten maakt.

Goede energetische waarde

We zullen steeds tot het uiterste gaan om de woning een zo goed mogelijke energetische waarde te bezorgen!

De tijd die je verdiend

Wij nemen onze tijd om uw energieprestatiecertificaat op een degelijke manier met professioneel materiaal (digitale glasdiktemeter, coating detector, laser warmtecamera ter info) op te stellen.

Binnen 3 dagen je EPC

Afspraken kunnen doorgaans van maandag tot zaterdag plaatsvinden. Het energiecertificaat wordt binnen maximaal drie werkdagen na het plaatsbezoek opgesteld.

Altijd bereikbaar

Wij zijn ook iedere werkdag en weekend telefonisch bereikbaar tot 21 uur.

Elektrische keuring

Tegelijkertijd met het EPC kunnen wij voor u een elektrische keuring uitvoeren voor de verkoop van de woning. U hoeft dus geen extra afspraak te maken en speciaal thuis zijn om de keurder van de elektriciteit te ontvangen. Wij bieden hiervoor een promotiepakket EPC + elektrische keuring aan.

Laat uw EPC opmaken

Als je je woning wenst te verkopen of te verhuren, kan je het nodige energieprestatiecertificaat laten opstellen.​